Unit 4.1

Τρόποι Έκφρασης Μέλλοντα

Advertising

Introduction

Υπάρχουν διάφοροι Τρόποι Έκφρασης του Μέλλοντα. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για την αναφορά σε μελλοντικά θέματα είναι η χρήση του μορίου θα ακολουθούμενο από το ρήμα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να εκφράσουμε και με άλλους τρόπους το μέλλον.

Form

Ο χρόνος που κανονικά χρησιμοποιείται για τη χρονική αναφορά στο παρόν είναι δυνατό να χρησιμοποιείται και για αναφορά στο μέλλον. Ένας ενεστώτας μπορεί να αναφερθεί στο μέλλον, ειδικά όταν συνυπάρχει στην πρόταση επίρρημα που δηλώνει μελλοντική χρονική αναφορά ή/και όταν περιγράφει προγραμματισμένες ενέργειες. {βλέπε Χρόνοι: Διαφορετικές Χρήσεις}

Μελλοντική χρονική αναφορά ή κάτι το αναμενόμενο:

  • Δηλώνουν αρκετά ρήματα συνήθως γενικής σημασίας, (είμαι, έχω, πάω) καθώς και ρήματα που δηλώνουν προσέγγιση. Σε αντίθεση με την κανονική τους χρήση, η χρήση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί βοηθητική.
  • Σε αυτές τις περιπτώσεις η μελλοντικότητα προκύπτει από τα χαρακτηριστικά του χρόνου και της όψης του κύριου ρήματος.

Example

  • Έχω να πάω σε κάτι γενέθλια, αλλά μάλλον δε θα προλάβω.
  • Κοντεύει να βρει τη λύση του προβλήματος, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
  • Πάω να τα καταφέρω, αλλά δυσκολεύομαι.
  • Είναι να ξεκινήσω δουλειά από την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν είναι και σίγουρο.
  • Πρόκειται να την επισκεφτώ στο Λονδίνο σύντομα.

Use

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι έκφρασης του μέλλοντα. Ο χρόνος που κανονικά χρησιμοποιείται για τη χρονική αναφορά στο παρόν είναι δυνατό να χρησιμοποιείται και για αναφορά στο μέλλον. Η χρήση των εκφράσεων που χρησιμοποιούμε για μελλοντική χρονική αναφορά συνήθως υπονοεί ότι η μελλοντική πράξη είναι προγραμματισμένη, αναμενόμενη, ανεξάρτητη από τη θέληση του δράστη, ενδεχομένως υποχρεωτική ή/και ανεπιθύμητη και λιγότερο σίγουρη. {βλέπε Χρόνοι: Διαφορετικές Χρήσεις}

Exercises


The exercises are not created yet. If you wouldlike to get involve with their creation, be a contributor.





Ambassadors

Open TextBooks are collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone and everywhere.

Become an Ambassador and write your textbooks.

Online Teaching

Become a Books4Languages Online tutor & teacher.

More information here about how to be a tutor.

Translations


Contributors

The Books4Languages is a collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone, everywhere.

License