Condiționalul I (unu)


Print This Post Print This Post

Advertising

Introduction

O propoziție condițională [conditional sentence] este compusă din două părți: subordonata if (sau subordonata condițională) care exprimă o condiție, și o subordonată principală [main clause] care exprimă consecința condiției.

Folosim structura Condiționalului I [first conditional] pentru a vorbi despre condiții viitoare și consecvențe sau pentru a vorbi despre ceva care este posibil să se întâmple.

Form

În condiționalul I folosim prezentul simplu pentru partea cu if a propoziției (deși vorbim despre o condiție viitoare) și viitorul simplu pentru partea consecventă a propoziției.

Ordinea propozițiilor nu schimbă sensul, de aceea, există două moduri de a forma aceste expresii:

If-clause (condition) (,) Main Clause (consequence)
If/When + Present Simple , Simple Future

sau

Main Clause (consequence) If-Clause (condition)
Simple Future if/when + Present Simple

Example

  • If you are optimistic, you will be happier in your life.
  • will love you back if you love me.

Use

Folosim Condiționalul I pentru a vorbi despre lucruri posibile în viitor.

  • If you are optimistic, you will be happier in your life.
  • I will love you back if you love me.

Summary

O propoziție condițională [conditional sentence] este compusă din două părți: subordonata if (condiția), și subordonata principală [main clause] (consecvența condiției).

Folosim Condiționalul I [first conditional] când rezultatul condiției nu este cert dar este foarte probabil să se întâmple în viitor. Este, de asemenea, folosit pentru a vorbi despre lucruri care au mari șanse să se întâmple în viitor.

If= Condiția ar putea să se întâmple imediat.

Acestea sunt structurile posibile:
If + present simple + , + future simple
Future simple + if + present simple

De exemplu:
— “If you tell me what to buy, I will go to the supermarket.” = Prima parte a propoziției este condiția care provoacă rezultatul, exprimat în partea a doua, posibil.
— “will go to the supermarket if you tell me what to buy.” = Prima parte a propoziției este rezultatul condiției exprimat în partea a doua.

Să revizuim acest conținut în secțiunea [Form]. Vezi secțiunea [Example] care explică utilizarea în interiorul contextului.

Exercises


The exercises are not created yet. If you would like to get involve with their creation, be a contributor.Ambassadors

Open TextBooks are collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone and everywhere.

Become an Ambassador and write your textbooks.

Online Teaching

Become a Books4Languages Online tutor & teacher.

More information here about how to be a tutor.

Translations


Contributors

The Books4Languages is a collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone, everywhere.

License