Substantivele plurale constante


Print This Post Print This Post

Advertising

Introduction

Substantivele [nouns] se referă la o persoană, loc, obiect, eveniment, substanță sau calitate {vezi Substantivele, Nivelul A1}.

Substantivele constante [Invariant nouns] sunt substantivele care au aceeași formă și la singular, și la plural.

Form

Substantivele constante nu urmăresc regula generală de formare a pluralului, ele sunt la fel la singular și la plural. Când substantivul are formă de singular și plural, articolul se adaptează lui, dar dacă are numai formă de singular, nu adăugăm -s la sfârșitul substantivului.

Cele mai frecvente substantive plurale constante sunt: clothes, fireworks, glasses, goggles, jeans, outskirts, scissors, series, thanks, trousers

Adăugarea expresiei a pair of în fața substantivului transformă substantivele în singular, deoarece începem să ne referim la ele ca la o singură entitate.

Example

Forma de singular a substantivelor constante

  • A pair of scissors is on the office desk.
  • This advertisement is about a new series.
  • Your old pair of goggles is used in the musical.

Forma de plural a substantivelor constante

  • Scissors are dangerous for babies.
  • New TV series about famous writers is going to start.
  • These goggles cost a fortune!

Use

Substantivele plurale constante se utilizează în același mod precum substantivele plurale. Ele se utilizează pentru a se referi la unele substantive nenumărabile sau la o singură entitate, ceva ce este compus din mai mult decât o singură parte (obiecte divizate considerate obiecte singure:  scissorstrousers, glasses…).

Summary

Substantivele constante [Invariant nouns] sunt substantivele cu aceeași formă de singular și plural, care necesită utilizarea corectă a articolului pentru a fi distinse. Ele nu respectă regula generală de formare a pluralului.

Cele mai utilizate sunt: clothesfireworks, glasses, jeansscissorsthankstrousers

De exemplu:
— „I bought a pair of jeans.” / „I bought two pairs of jeans.” = Se utilizează același cuvânt pentru singular și plural.
— „My dad bought new trousers.” / „My dad bought a new trouser.” = Trousers (pantaloni) poate exista numai în forma de plural.

Să revizuim acest conținut în secțiunea {Form}. Vezi secțiunea {Example} care explică utilizarea în interiorul contextului.

Exercises


The exercises are not created yet. If you would like to get involve with their creation, be a contributor.Ambassadors

Open TextBooks are collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone and everywhere.

Become an Ambassador and write your textbooks.

Online Teaching

Become a Books4Languages Online tutor & teacher.

More information here about how to be a tutor.

Translations


Contributors

The Books4Languages is a collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone, everywhere.

License