Substantivele plurale constante

Introduction

Substantivele [nouns] se referă la o persoană, loc, obiect, eveniment, substanță sau calitate {vezi Substantivele, Nivelul A1}.

Substantivele constante [Invariant nouns] sunt substantivele care au aceeași formă și la singular, și la plural.

Form

Substantivele constante nu urmăresc regula generală de formare a pluralului, ele sunt la fel la singular și la plural. Când substantivul are formă de singular și plural, articolul se adaptează lui, dar dacă are numai formă de singular, nu adăugăm -s la sfârșitul substantivului.

Cele mai frecvente substantive plurale constante sunt: clothes, fireworks, glasses, goggles, jeans, outskirts, scissors, series, thanks, trousers

Adăugarea expresiei a pair of în fața substantivului transformă substantivele în singular, deoarece începem să ne referim la ele ca la o singură entitate.

Example

Forma de singular a substantivelor constante

  • A pair of scissors is on the office desk.
  • This advertisement is about a new series.
  • Your old pair of goggles is used in the musical.

Forma de plural a substantivelor constante

  • Scissors are dangerous for babies.
  • New TV series about famous writers is going to start.
  • These goggles cost a fortune!

Use

Substantivele plurale constante se utilizează în același mod precum substantivele plurale. Ele se utilizează pentru a se referi la unele substantive nenumărabile sau la o singură entitate, ceva ce este compus din mai mult decât o singură parte (obiecte divizate considerate obiecte singure:  scissorstrousers, glasses…).

Summary

Substantivele constante [Invariant nouns] sunt substantivele cu aceeași formă de singular și plural, care necesită utilizarea corectă a articolului pentru a fi distinse. Ele nu respectă regula generală de formare a pluralului.

Cele mai utilizate sunt: clothesfireworks, glasses, jeansscissorsthankstrousers

De exemplu:
— „I bought a pair of jeans.” / „I bought two pairs of jeans.” = Se utilizează același cuvânt pentru singular și plural.
— „My dad bought new trousers.” / „My dad bought a new trouser.” = Trousers (pantaloni) poate exista numai în forma de plural.

Să revizuim acest conținut în secțiunea {Form}. Vezi secțiunea {Example} care explică utilizarea în interiorul contextului.

More exercises

Exercises


The exercises are not created yet. If you would like to get involve with their creation, be a contributor.License