Substantivele numărabile și nenumărabile


Print This Post Print This Post

Advertising

Introduction

Substantivele [nouns] se referă la o persoană, loc, obiect, eveniment, substanță sau calitate.

Substantivele numărabile [countable nouns] sunt substantivele considerate ca obiecte separate care pot fi numărate prin numere.

Pe de altă parte, substantivele nenumărabile [uncountable nouns] se referă la obiecte în masă, și nu la obiecte separate.

Form

Nu există o regulă fixă pentru formarea substantivelor numărabile și nenumărabile.

Substantivele numărabile

Substantivele numărabile au și formă de singular și de plural. Ele pot fi folosite cu articolele nehotărâte (a/an) și numere.

Substantivele nenumărabile

Substantivele nenumărabile nu pot fi utilizate alături de articolul nehotărât (a/an) sau numere. Ele pot avea:

  • Numai forma de singular care nu poate fi transformată în plural (advicebaggageinformationenergyfurniturehomeworkmoney…);
  • Numai forma de plural care nu poate fi transformată în singular (the Spanishnewsgroceriesclothesthanksregards…).

Example

Substantivele numărabile

  • I have a dog at home.
  • He is so rich that he owns five houses.
  • We want to play a tennis match.

Substantivele nenumărabile

  • His advice was very important. / His advices were very important.
  • There is information in this guide. / There are informations in this guide.
  • I have some news about Bulgaria. / I have a new about Bulgaria.

Use

Substantivele numărabile sunt utilizate ca obiecte separate și pot fi numărate cu numere.

Substantivele nenumărabile sunt obiectele considerate ca fiind în masă și nu pot fi separate (cuvinte despre vreme, lichide, materiale sau substantive abstracte).

Summary

Substantivele numărabile [countable nouns] se referă la obiecte separate care pot fi numărate cu numere. Ele pot fi precedate de articole nehotărâte (a/an).

Substantivele nenumărabile se referă la obiecte abstracte sau considerate a fi în masă și nu pot fi separate. Ele nu pot fi precedate de articolul nehotărât (a/an) și deseori au numai forma de singular fără plural sau formă de plural fără de singular.

De exemplu:
— “There is a mobile phone on the table.” = Mobile phone este un substantiv numărabil singular, de aceea, folosim articolul a.
— “There are two mobile phones on the table.” = Mobile phones este un substantiv numărabil plural, deci le putem număra cu numărul doi.
— “My teacher bought furniture for her house. / “My teacher bought furnitures for her house.“= Furniture este un substantiv nenumărabil singular care nu are formă de plural.
— “The police catch killers.” / “The police catches killers.” = The police este un substantiv nenumărabil plural care nu are formă de singular.

 

Să revizuim acest conținut în secțiunea [Form]. Vezi secțiunea [Example] care explică utilizarea în interiorul contextului.

Ambassadors

Open TextBooks are collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone and everywhere.

Become an Ambassador and write your textbooks.

Online Teaching

Become a Books4Languages Online tutor & teacher.

More information here about how to be a tutor.

Translations


Contributors

The Books4Languages is a collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone, everywhere.

License