Adjectivele demonstrative


Print This Post Print This Post

Advertising

Introduction

Adjectivele [Adjectives] sunt determinanții care pot fi poziționați în două locuri diferite într-o propoziție cu scopul de a modifica sau a descrie o persoană sau un obiect.

Adjectivele demonstrative [Demonstrative adjective] se utilizează pentru a localiza obiectele în spațiu și pentru a le identifica poziția.

Form

Adjectivele demonstrative [Demonstrative adjectives] se pun înaintea substantivelor și le introduce, la rândul lor. Ele sunt:

Singular Plural
Near This These
Far That Those

Example

Aproape

  • This car belongs to my father (singular).
  • These shoes are too big for me (plural).

Departe

  • That boy is from Turkey (singular).
  • Those boxes over there are very heavy (plural).

Use

Adjectivele demonstrative se utilizează pentru a localiza obiectele în spațiu și pentru a le identifica poziția lor în relație cu distanța față de vorbitor:

  • Aproape: se utilizează this (singular) și these (plural) pentru obiectele și oamenii care sunt aproape de vorbitor (aici).
  • Departe: se utilizează that (singular) și those (plural) pentru obiectele și oamenii care sunt departe (acolo).

NOTĂ: Adjectivele demonstrative sunt, de fapt, determinanți, dar în dicționare și în cărțile de gramatică ele sunt trecute ca adjective.

Summary

Adjectivele demonstrative [Demonstrative adjectives] se folosesc înaintea substantivelor, pentru a exprima poziția unui obiect în relație cu distanța de la vorbitor:

  • Aproape: pentru substantivele singulare this, pentru substantivele plurale these.
  • Departe: pentru substantivele singulare that, pentru substantivele plurale those.

De exemplu:
— “This apple pie is delicious!” = Plăcinta cu mere este near (aproape) de vorbitor.
— “These apples are delicious!” = Merele sunt near (aproape) de vorbitor.
— “That apple pie looks delicious!” = Plăcinta cu mere este far (departe) de vorbitor.
— “Those apples look delicious!” = Merele sunt far (departe) de vorbitor.

A nu se confunda adjectivele demonstrative cu pronumele demonstrative care înlocuiesc un substantiv și ne ajută să evităm repetiția. Au aceleași forme, dar au funcții diferite într-o propoziție.

De exemplu:
— “This apple pie seems delicious!” = Se utilizează adjectivul demonstrativ this pentru a arăta distanța de la plăcinta cu mere și pentru a prezenta substantivul.
♦ “This seems delicious!” = Se utilizează pronumele this pentru a arăta distanța a ceva și pentru a evita repetiția substantivului.

NOTĂ: Nu se utilizează determinanții înaintea adjectivelor demonstrative, pentru că ei deja sunt un fel de determinanți..

Să revizuim acest conținut în secțiunea [Form]. Vezi secțiunea [Example] care explică utilizarea în interiorul contextului.

Exercises

Ambassadors

Open TextBooks are collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone and everywhere.

Become an Ambassador and write your textbooks.

Online Teaching

Become a Books4Languages Online tutor & teacher.

More information here about how to be a tutor.

Translations


Contributors

The Books4Languages is a collaborative projects, with people from all over the world bringing their skills and interests to join in the compilation and dissemination of knowledge to everyone, everywhere.

License